Ілюстрація REUTERS

Обсяг продажу вживаних автомобілів на первинному ринку, який формується за рахунок імпортних поставок, в Україні в січні-лютому 2019 року у порівнянні з аналогічним періодом минулого року зріс у 12 разів і становив 136,5 тис. авто.

Читайте такожПільговий період закінчився: українці розмитнили понад 218 тисяч «євроблях»

Про це повідомила прес-служба асоціації "Укравтопром".

Відео дня

В асоціації відзначили, що основну масу в цих реєстраціях становили колишні «євробляхи», яким тимчасово надано пільгове розмитнення, що яскраво позначилося на віковій структурі первинного ринку вживаних авто.

Відзначається, що в лютому первинну реєстрацію в Україні пройшли 90,8 тис. легкових авто, з яких 85 тис. були імпортовані автомобілі з пробігом.

«У результаті, у порівнянні з лютим минулого року, реєстрації імпортного секонд-хенду зросли майже у 14 разів, а у порівнянні з січнем поточного року - на 65%. Левову частку в цих реєстраціях зайняли колишні «євробляхи», для яких лютий був останнім місяцем розмитнення за зниженими ставками акцизного податку», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що лідером лютого став Volkswagen з показником 17971 авто.

На другому місці Opel, за місяць 9420 вживаних автомобілів цієї марки пройшли свою першу реєстрацію в Україні.

Автомобілі марки Audi посіли третє місце на первинному ринку легкових автомобілів, що були в експлуатації, з результатом 7608 машин.

BMW вибрали 6442 українці й це четвертий результат.

Замикає п'ятірку найбільш популярних марок лютого Renault. Поміняли свої іноземні номери на українські 6120 автомобілів.

Як повідомляв УНІАН, продаж вживаних автомобілів в Україні за підсумками 2018 року зріс у 2 рази - до 116,8 тис. штук

Довідка УНІАН. Асоціація автовиробників України «Укравтопром» створена в 1997 році. Засновниками «Укравтопрому» виступили понад 20 підприємств, серед яких провідні підприємства автомобілебудівної галузі України.