Перше та друге місця за популярністю в Україні дісталося автівкам Volkswagen / фото УНІАН

Обсяг продажу вживаних автомобілів на первинному ринку, який формується за рахунок імпортних поставок, в Україні в січні-березні 2019 року у порівнянні з аналогічним періодом минулого року зріс у 10 разів і становить 184,4 тисячі авто.

Читайте такожУ Раді розповіли, що чекає на власників нерозмитнених "євроблях"

Про це повідомила прес-служба асоціації "Укравтопром".

Відео дня

Найпопулярнішим автомобілем Volkswagen Passat. За три місяці з початку року українці привезли та зареєстрували 18 591 вживаних авто.

Ще один представник німецької народної марки Volkswagen Golf став другим за популярністю на первинному ринку автомобільного секонд-хенду. З початку року на українські номери отримали 9 752 авто цієї моделі.

На третьому місці Skoda Octavia з результатом 8 488 розмитнених та зареєстрованих авто.

Продовжує список Audi A6, власниками цієї моделі стали 7 987 українців.

Замикає п'ятірку лідерів первинного ринку легкових автомобілів з пробігом Opel Zafira - 6 998 штук.

В асоціації зазначили, що, попри закінчення дії пільгового режиму для розмитнення легкових автомобілів, що були в експлуатації, їх частка на первинному ринку продовжує залишатися дуже високою

Наголошується, що в березні первинну реєстрацію в Україні пройшли 55,3 тисячі легкових авто, з яких 7,3 тисячі імпортованих автомобілів були новими.

"У результаті національний автопарк в березні на 87% складався з імпортованого секонд-хенду, за місяць українці поставили на облік 48 тисяч розмитнених вживаних авто", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, продаж вживаних автомобілів в Україні за підсумками 2018 року зріс у 2 рази - до 116,8 тисячі штук

Довідка УНІАН. Асоціація автовиробників України "Укравтопром" створена в 1997 році. Засновниками "Укравтопрому" виступили понад 20 підприємств, серед яких провідні підприємства автомобілебудівної галузі України.