Модель отримає середньомоторну компоновку / фото facebook/chevrolet

Компанія Chevrolet опублікувала перші офіційні тизери суперкара Corvette наступного покоління (С8), прем'єра якого відбудеться 18 липня 2019 року. Вперше за свою майже 70-річну історію модель отримає середньомоторну компоновку.

Читайте такожFerrari показала тизер нового суперкара Prototipo (відео)

За попередніми даними, «Корвет» оснастять 6,2-літровим алюмінієвим атмосферним двигуном V8 потужністю більше 500 к. с., що поєднується з новою восьмиступінчастою роботизованою коробкою передач з двома зчепленнями. Тяга буде передаватися тільки на задні колеса, пише Autonews.

Відео дня

Згодом у суперкара може з'явитися модифікація з наддувним 6,2-літровим агрегатом потужністю близько 650 кінських сил. Нарешті, не виключений випуск повнопривідної гібридної модифікації Corvette C8 з електромотором на задній осі. Сумарна віддача агрегатів перевищить 900 кінських сил.

Chevrolet Corvette V8 продаватимуть паралельно з моделлю поточного покоління, яка в свою чергу піддасться модернізації. Раніше повідомлялося, що «Корвет», зокрема, отримає активні аеродинамічні елементи.

Регульована електронікою аеродинаміка покликана керувати повітряним потоком навколо автомобіля, завдяки чому той зможе їхати швидше, генерувати більше притискної сили і краще управлятися. Зокрема, «Корвет» отримає повітроводи з активними заслінками на капоті та даху, рухливі бічні «спідниці» покликані спрямовувати потік навколо задніх коліс, що знизить опір повітрю.

Нарешті, активний задній спойлер зможе змінювати позицію залежно від рухів суперкара — електроніка буде оптимізувати висоту і кут аеродинамічного елемента, виходячи з даних про швидкості і кута повороту автомобіля. Передбачається, що подібні технічні рішення будуть пропонуватися як для моделі нинішнього покоління, так і для майбутніх суперкарів.