Новий Opel Corsa отримав електромотор / фото Opel

Компанія Opel офіційно представила компактний хетчбек Corsa шостого покоління. Поки німці показали тільки електричну модифікацію моделі, слідом за якою незабаром дебютують варіанти з бензиновими та дизельними моторами.

Читайте такожВідбулася офіційна прем'єр прем'єра першого електромобіля Skoda (фото)

«Зелена» Corsa, що отримала приставку «e» у назві, укомплектована електричним агрегатом, що видає 136 к. с. і 260 Н·м крутного моменту. Двигун дозволяє автомобілю прискорюватися з місця до 50 км/год за 2,8 с., а на розгін до 100 км/год потрібно 8,1 секунди, пише Autonews.

Відео дня

Комплект акумуляторів на 50 кВт·год дозволяє електрокару проїжджати без підзарядки до 330 кілометрів (за циклом WLTP). За допомогою спеціальної швидкої системи запас батарей можна поповнити на 80% всього за півгодини.

Що стосується стандартного Opel Corsa шостого покоління, то його побудують на модульній архітектурі CMP (Common Modular Platform), яка вже лежить в основі нового Peugeot 208 і DS3 Crossback. Нове шасі дозволить зробити автомобіль приблизно на 100 кг легшим від попередника, що позитивно позначиться на паливній економії і динаміці автомобіля.

фото Opel
фото Opel

За попередніми даними, в лінійку моторів увійде 1,2-літровий трициліндровий двигун з турбонагнітачем, який буде доступний в декількох стадіях форсування. Топові версії Opel Corsa будуть оснащуватися світлодіодними матричними фарами головного світла, які дебютували в 2015 р. на Astra нового покоління, а потім з'явилися на флагманській моделі Insignia.