Ілюстрація REUTERS

Міністерство транспорту Великобританії почало випробування нових дорожніх комплексом фіксації порушень, які перевірятимуть автомобілі на рівень видаваного шуму.

Читайте такожЛондонські таксі переходять на газ

Про це повідомляє видання Autocar.

Відео дня

Уряд вже замовив кілька прототипів камер, які протягом семи місяців 2019 року замірятимуть рівень шуму. Порушників будуть виявляти та штрафувати за допомогою системи ідентифікації реєстраційних номерних знаків.

Влада відзначає, що занадто галасливі автомобілі можуть «перетворити життя людей у страждання, особливо в сільській місцевості», що може призвести до серйозних порушень здоров'я.

Раніше стало відомо, що у Великобританії почали використовувати спеціальні датчики, що розпізнають водіїв, які використовують мобільні телефони під час їзди без пристроїв hands-free, пише Autonews.

Комплекс здатний розпізнавати мережі стандарту 2G, 3G і 4G, а також сигнал Bluetooth. У тому випадку, якщо система не фіксує активність Bluetooth-протоколу, то вона робить висновок, що телефон використовується без пристрою бездротового зв'язку. Тоді на спеціальних інформаційних знаках вздовж дороги з'являється сигнал з перекресленим телефоном.