Серійний MINI Cooper SE оснастили електричним двигуном від BMW i3S / фото MINI

MINI представив серійний електричний хетчбек Cooper SE. У компанії новинку називають «першим у світі повністю електричним преміальним маленьким автомобілем».

Читайте такожMINI показавши найшвидший хетчбек у своїй історії

Зовні автомобіль незначно відрізняється від електричного концепт-кара MINI Electric Concept, показаного у 2017 році. У новинки така ж «закрита» радіаторна решітка зі вставками жовтого кольору, особливі алюмінієві колісні диски, а також порт для підключення зарядного кабелю праворуч, пише Autonews.

Відео дня

Серійний MINI Cooper SE оснастили електричним двигуном від BMW i3S, який розвиває 184 к. с. (135 кВт) та 270 Н·м крутного моменту. Мотор дозволяє хетчбеку прискорюватися з місця до 60 км/год за 3,9 сек., а розгін до «сотні» займає 7,3 секунди. Максимальна швидкість примусово обмежена 150 км на годину.

Комплект літій-іонних акумуляторів, встановлений під підлогою автомобіля, забезпечує пробіг від 235 до 270 кілометрів. За допомогою зарядки на 11 кВт запас батарей можна поповнити до 80% за 2,5 години, а при використанні 50-кіловатної швидкої системи — всього за 35 хвилин.

Об'єм багажного відділення можна порівняти зі стандартними хэтчбеками MINI з традиційними три - і чотирициліндровими двигунами внутрішнього згоряння — 211 л і 731 л зі складеними спинками задніх сидінь.

До переліку стандартного оснащення електрокара входять світлодіодні головні фари, двозонний клімат-контроль, а також мультимедіа з 6,5-дюймовим тачскріном і навігатором. Ціни на новинку оголосять пізніше.