«Укравтодор» почав впроваджувати на дорогах освітлення на сонячних батареях / фото УНІАН

Державне агентство автомобільних доріг України («Укравтодор») почало впроваджувати на дорогах освітлення на сонячних батареях. Про це повідомила прес-служба агентства.

Читайте такожНа дороги наступного року можуть виділити 75 мільярдів

Зокрема, в Кіровоградській області вже будують фундамент під опори для встановлення автономного освітлення на сонячних батареях.

Відео дня

«Зараз у роботі більше ніж 60 об'єктів, у планах - додатково 30. Спочатку освітлення встановлять на ділянках з найбільшим ризиком виникнення ДТП і на майданчиках габаритно-вагового контролю. Освітлення небезпечних зон, як для водіїв, так і для пішоходів, зменшує ризик виникнення аварійно-транспортних пригод, підвищує загальний рівень безпеки руху», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що роботи розпочато на нещодавно відремонтованій дорозі державного значення М-04 Знам'янка-Луганськ-Ізварине, де біля кожного пішохідного переходу буде встановлено ліхтарі.

«Усі вони живитимуться від сонячної енергії, що відповідає сучасним вимогам екології та економії ресурсів. Невдовзі освітлення з'явиться і на трьох основних майданчиках для зважування, які працюють в області, - при в'їзді до Кіровоградської області на дорозі Н-01 Київ-Знам'янка, поблизу селища Пантаївка на М-04 і біля села Степове на дорозі Н-14 Олександрівка-Кропивницький- Миколаїв», - сказано в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, «Укравтодор» має намір проводити ремонт територіальних доріг з використанням технологій утрамбовуваного бетону, відходів промислових виробництв та холодного ресайклінгу.