Модель покликана показати, як виглядатимуть преміальні електрокари у 2035 році / фото Bentley

Британський автовиробник Bentley Motors вирішив відсвяткувати 100-річчя з дня заснування випуском концепту електромобіля Bentley EXP 100 GT.

Читайте такожНа електрокари встановлюватимуть зелені номери

Про це повідомляє портал ITC.ua.

"Модель покликана показати, як виглядатимуть преміальні електромобілі класу Grand Tour у 2035 році", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в дизайні Bentley EXP 100 GT поєднуються риси історичних GT бренду з футуристичними рішеннями, які будуть доречнішими за кілька десятків років. Корпус довжиною 5,8 метра і шириною 2,4 метра з панорамним дахом зроблений з алюмінію і вуглеволокна.

фото Bentley

Двері двометрової ширини піднімаються вертикально, що дозволяють водієві та пасажирові комфортно добратися до своїх місць (двомісна модель, але за бажанням її можна трансформувати в тримісну). В інтер'єрі використовуються матеріали люкс-класу, включаючи натуральне дерево, шкіру, вовну, тканину та кришталь.

Концепт побудований на новій платформі Next Generation Traction Drive з чотирма електродвигунами, які забезпечують роздільне управління крутним моментом на кожному колесі. Потужність установки не називають, але сумарний крутний момент в 1500 Нм забезпечує розгін від 0 до 100 км/год всього за 2,5 секунди та максимальну швидкість на рівні 300 км/год.

фото Bentley

Розробники обіцяють, що батарея наступного покоління забезпечить в 5 разів вищий рівень енергетичної щільності. Це дозволить проїхати від одного заряду до 700 км і зарядити батарею до 80% ємності лише за 15 хвилин, при вазі електромобіля не більше 1900 кг.

фото Bentley

Фірмовий Bentley Personal Assistant зі штучним інтелектом задовольняє всі запити водія і пасажирів (температура, запах, музика, форма крісел і т. д.) на основі біометричних показників (пульс, тиск, напрям погляду і т. д.) аж до того, що здатний повністю взяти керування автомобілем на себе.

фото Bentley

Про випуск серійної версії електромобіля Bentley EXP 100 GT мова наразі не йде, так що першим масовим електромобілем Bentley стане чотирьохдверне купе на основі Porsche Taycan. Нагадаємо, що у 2017 році Bentley представив концепт електричного родстера EXP 12 Speed 6е з бездротовою зарядкою батарей.