Beetle зроблять електрокаром / фото Volkswagen

Компанія Volkswagen Group Components і фірма eClassics розробили повністю електричну версію класичної моделі Beetle. Прем'єра автомобіля, «близького до серійного», відбудеться 10 вересня на Франкфуртському автосалоні.

Читайте такожЗ конвеєра зійшов останній Volkswagen Beetle, який випускали більш ніж 80 років (фото)

У конструкції Volkswagen e-Beetle використовували компоненти Volkswagen e-Up!, у тому числі блок літій-іонних акумуляторів ємністю 36,8 кВт·год і електромотор, що розвиває 82 кінські сили. Батареї, встановлені у днищі автомобіля, забезпечують запас ходу в 200 км і сумісні з системою швидкої підзарядки, пише Autonews.

Відео дня

Маса електрокара, який отримав посилене шасі та нові гальмівні механізми, становить1280 кілограмів. Volkswagen e-Beetle здатний прискорюватися з місця до 50 км/год за 4 сек., а до 80 км/год — трохи більше ніж за 8 секунд. Максимальна швидкість автомобіля становить 150 км на годину.

У Volkswagen поки не говорять про можливість запуску в серію подібного автомобіля. При цьому в компанії відзначають, що готові розробити електричні версії інших класичних машин, у тому числі спорткара Porsche 356. При цьому в подальших проектах німці можуть використовувати компоненти платформи MEB, розробленої для електричних автомобілів наступного покоління.