Ілюстрація REUTERS

Міністерство інфраструктури розробляє механізм компенсацій українським авіакомпаніям, які змушені облітати територію Російської Федерації.

Читайте такожПоліт нормальний: Україна - друга в Східній Європі за кількістю авіапасажирів

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій в коментарі журналістам.

Відео дня

«Дійсно, ми ведемо і будемо пропонувати якісь речі з приводу того, що повинні бути компенсації за обліт Росії. Але не обов'язково це повинна бути пряма компенсація. Це можна надати через аеропортові збори, або ще якусь зручну модель шукати, - сказав міністр. - Авіакомпанії стають неконкурентоспроможними, тому що вони змушені робити обліт і втрачати чимало коштів».

Криклій зазначив, що ця проблема торкнулася в першу чергу авіакомпаній МАУ і SkyUp.

Як повідомляв УНІАН, у жовтні 2015 року Україна заборонила польоти російських авіакомпаній в Україну, а також транзитні польоти російських авіакомпаній через територію України. У відповідь Російська Федерація як дзеркальний захід ввела заборону на польоти українських авіакомпаній в міста Росії. Також, українські компанії змушені облітати територію Росії під час польотів в інші країни.

Пізніше в Мінінфраструктури України повідомили, що переговори з РФ про скасування авіасанкцій можливі тільки після сплати штрафів російськими авіакомпаніями і припинення польотів до Криму.