Ілюстрація REUTERS

Японський автовиробник Mazda представить на домашньому автосалоні в Токіо, який відкриється в кінці наступного місяця, свій перший електричний автомобіль.

Читайте такожСерійний електромобіль Honda e: скільки коштуватиме і коли стартують продажі (фото, відео)

Як пише Automotive News, новинка отримає батарею ємністю 35,5 кіловат-годин і електромотор потужність 142 кінські сили і 264 Нм крутного моменту. Враховуючи досить скромну віддачу, швидше за все японці готують до дебюту міську компактну модель. Тим більше, що в першу чергу новинка буде продаватися на домашньому ринку, а також в Європі та Китаї, передає motor.ru.

Відео дня

Поки що японці тримають у секреті, що саме це буде за автомобіль — зараз тестова трансмісія встановлена на компактний кросовер CX-30, проте в компанії запевняють, що шоу-кар для автосалону буде «абсолютно новою моделлю».

фото Automotive News

Також відомо, що автомобіль буде побудований на власній архітектурі Mazda. Незважаючи на те, що виробник ще два роки тому оголосив про створення альянсу з Toyota для спільної розробки електрокарів, першу модель на батарейках керівництво все ж хоче побудувати самостійно.

Крім електрокара виробник планує налагодити випуск гібридів, що підзаряджаються; їх будуть оснащувати роторними двигунами. Все це — частина стратегії бренду зі зменшення шкідливих викидів: за планом, до 2030 року їхня загальна кількість має знизитися на 50 відсотків, а до 2050 року — на 90 відсотків.