Ілюстрація REUTERS

Акціонерна компанія «Укрзалізниця» почала забезпечувати регулярні маршрути транзитного поїзда Metrans з Китаю до Словаччини територією України.

Читайте такожМіж Європою і Японією вперше запустили потяг

Як повідомила прес-служба "Укрзалізниці", перший контейнерний поїзд з китайського міста Сіань в словацьке місто Дунайська-Стреда курсував територією України 27-29 вересня і був сформований з 44 сорокафутових контейнерів.

Відео дня

«Metrans переорієнтувала вантажопотік по цьому маршруту з польської території на українську. Маршрут через Україну коротший на 520 км, ніж територією Польщі, що сприяє економії коштів відправника. Завдяки активній позиції «Укрзалізниці» Metrans вибрала маршрут саме через Україну», - йдеться в повідомленні.

Попередньо планується, що з Китаю до Словаччини і назад курсуватимуть 4 пари контейнерних поїздів щомісяця.

«У жовтні планується відправити два наступних», - йдеться в повідомленні.

Довідка УНІАН. «Укрзалізниця» є публічним акціонерним товариством, 100% акцій якого належать державі. Компанія входить в перелік держпідприємств, які не підлягають приватизації.

Українська залізниця забезпечує 82% вантажних і близько 50% пасажирських перевезень, здійснюваних усіма видами транспорту. За обсягами вантажних перевезень українська залізниця займає четверте місце на Євразійському континенті, поступаючись тільки залізницям Китаю, Росії та Індії.