Ілюстрація REUTERS

Американський виробник електромобілів Tesla зареєструвала ізраїльську дочірню компанію під назвою Tesla Motors Israel.

Читайте такожTesla презентувала електропікап Cybertruck і квадроцикл у Лос-Анджелесі (фото, відео)

Як повідомляє HEvCars, Tesla зареєструвала "дочку" два тижні тому. Причина реєстрації компанії - правила, що регулюють імпорт автомобілів в Ізраїль, які вимагають, щоб імпортером була компанія, зареєстрована в країні, пише liga.net.

Відео дня

Згідно із записами в реєстрі ізраїльських компаній, Tesla крім роботи у сфері продажу та обслуговування електромобілів в Ізраїлі, хоче працювати в сфері відновлюваних джерел енергії, зокрема сонячної енергії.

У Globes підкреслили, що Tesla в останні кілька місяців зробила кілька підготовчих кроків для виходу на ізраїльський ринок. У тому числі провела переговори з компаніями, що займаються установкою зарядних станцій, з метою розгортання власної мережі зарядки компанії в Ізраїлі і розміщення вакансій про набір співробітників, які були швидко видалені через велику кількість відповідей.

Відзначається, що найімовірніше, головний офіс компанії розміститься в Тель-Авіві, а ізраїльська філія належатиме до європейського підрозділу.

Раніше повідомлялося, що Ілон Маск побудував завод Tesla Gigafactory 3 в Шанхаї. Пізніше він заявив про будівництво заводу Gigafactory 3 в Німеччині.