REUTERS

За порушення російськими авіакомпаніями повітряного простору України над територією АР Крим Державна авіаційна служба України (Державіаслужба) винесла 3,493 тис. постанов на загальну суму 475,048 млн грн, йдеться у звіті Міністерства інфраструктури України.

Згідно з повідомленням, найбільша кількість справ українська авіавлада відкрила стосовно авіакомпаній "Аерофлот - Російські авіалінії" - 1,429 тис. постанов, "Вім-Авіа" - 784, "Трансаеро" - 263, "Уральські авіалінії" - 257 і авіакомпанії "Глобус" - 208.

Як зазначили у відомстві, загальна сума штрафів авіакомпанії "Аерофлот" становить 194,344 млн грн, і всі постанови авіакомпанія оскаржує в Окружному адміністративному суді міста Києва. Більше половини постанов суд вже визнав законними, а за іншими справами судові процеси ще не закінчені. У задоволенні 56 апеляцій на рішення Окружного адмінсуду "Аерофлоту" вже було відмовлено. Рішення суду апеляційної інстанції авіакомпанія продовжує оскаржувати у касаційному порядку.

Відео дня

Читайте такожПольоти над Чорним морем в Україні можуть відновити на чотирьох маршрутах

Як повідомляв УНІАН, після анексії Криму Російською Федерацією у березні 2014 року Державіаслужба України ухвалила рішення про заборону всіх польотів над Кримським півостровом. Пізніше Міжнародна організація цивільної авіації (ІКАО) офіційно підтвердила контроль української авіавлади над кримським авіаційним простором. Також у квітні поточного року за фактом авіапольотів у Крим СБУ порушила кримінальну справу стосовно російської авіакомпанії "Грозний Авіа".

Крім заборони на авіаперельоти, українська влада також закрила для міжнародного судноплавства кримські морські порти, було припинено залізничне і автобусне сполучення.