Ілюстрація REUTERS

Державіаслужба України вперше оштрафувала іноземну авіакомпанію за перетин повітряного простору Криму.

Про це повідомляє Армія Inform.

Україна заборонила зліт-посадку з аеропорту «Сімферополь» всім авіакомпаніям і закрила повітряний простір над усією територією півострова ще в березні 2014 року.

Відео дня

Читайте такожРух Північним мостом в Києві частково обмежать в ніч на 28 грудня

Відтоді кількість таких порушень перетнула позначку у 200 тисяч, і за жодне з них ніхто так і не поніс фінансової відповідальності.

Зазначається, що 8 серпня 2019 року літак авіакомпанії Euro-Asia Air виконав політ у межах забороненої зони над окупованим півостровом. Після цього Державіаслужба винесла постанову про накладення штрафу. На відміну від російських авіаліній, які щодня здійснюють близько ста зльотів-посадок у Криму і вперто не виплачують штрафи, казахські авіалінії визнали свою провину і добровільно сплатили ці кошти.

Державний бюджет України нещодавно поповнився на 136 тисяч гривень. Водночас у службі заявили, що суми штрафів за порушення повітряного простору в Криму лише цивільними повітряними суднами російських авіакомпаній вже сягнули 13 мільярдів гривень.

Як повідомляв УНІАН, по Кримському мосту пройшов перший потяг, який прямував з Санкт-Петербурга в Севастополь. По залізничному мосту через Керченську протоку до Сімферополя, Севастополя, Євпаторії і Феодосії будуть ходити 11 пар пасажирських поїздів, в основному з Москви, Санкт-Петербурга, Єкатеринбурга та Кисловодська. Між Москвою і Сімферополем буде курсувати двоповерховий поїзд, що складається з 14 купейних і спальних вагонів, загальною місткістю 882 пасажира.