Ілюстрація \ REUTERS

По Кримському мосту пройшов перший потяг, який прямував з Санкт-Петербурга в Севастополь.

Читайте такожУ Росії заявили про завершення будівництва Кримського мосту: чекають на перші поїзди

Пасажирський поїзд проходив залізничну ділянку мосту біля 30 хвилин. Машиніст уповільнив хід потяга, щоб пасажири змогли розгледіти міст, повідомляють російські ЗМІ.

Відео дня

Повідомляється, що поїзд №7/8 виїхав з Московського вокзалу в Санкт-Петербурзі 23 грудня і повинен був прибути до Севастополя 25 грудня о 8:25 (за київським часом).

У РФ заявили про завершення будівництва Кримського мосту. 23 грудня з Санкт-Петербурга в Севастополь відправився перший поїзд, час у дорозі якого складе 43,5 години. 24 грудня, відправився перший поїзд з Москви до Сімферополя, час у дорозі якого займе 33 години.

По залізничному мосту через Керченську протоку до Сімферополя, Севастополя, Євпаторії і Феодосії будуть ходити 11 пар пасажирських поїздів, в основному з Москви, Санкт-Петербурга, Єкатеринбурга та Кисловодська. Між Москвою і Сімферополем буде курсувати двоповерховий поїзд, що складається з 14 купейних і спальних вагонів, загальною місткістю 882 пасажира.

Протяжність Кримського моста - 19 км. Міст з'єднує незаконно анексований Крим з РФ. У липні 2018 року на Кримському мосту поклали перші рейки. Рух по мосту через Керченську протоку для легкового та пасажирського транспорту окупанти відкрили 16 травня 2018 року. Рух великовантажівок дозволено з 1 жовтня.