УЗ залишиться під контолем держави / фото УНІАН

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявляє, що співпраця "Укрзалізниці" з німецьким оператором Deutsche Bahn не означатиме втрату контролю України над компанією або її продаж.

Про це глава уряду написав на сторінці у Facebook.

За його словами, зараз уряд веде переговори з німецькою стороною щодо подальшої співпраці в операційній діяльності, в наданні консультаційних послуг з боку німецької залізниці. Гончарук переконаний, що така співпраця дозволить підвищити ефективність та якість залізничних перевезень в Україні.

Відео дня

Читайте такожНаглядова рада УЗ відмовилася коментувати меморандум з Deutsche Bahn

"Важливий момент, щоб уникнути спекуляцій - мова лише про стратегічне партнерство, а не про продаж чи концесію Укрзалізниці. Українська залізниця залишається під повним контролем держави, і це точно. Крапка!", - написав прем'єр.

Він анонсував на 24 січня нараду за участі профільного комітету парламенту для узгодження деталей подальшої співпраці. А більше інформації Гончарук обіцяє розповісти 5 лютого - саме тоді планується підписання угоди про стратегічне партнерство між УЗ та Deutsche Bahn.

Як повідомляв УНІАН, раніше Гончарук під час українського сніданку на Міжнародному економічному форумі в Давосі заявив, що уряд хоче віддати "Укрзалізницю" найбільшому німецькому залізничному оператору Deutsche Bahn в управління на 10 років.

Читайте такожУ Deutsche Bahn не збираються управляти "Укрзалізницею"

Довідка УНІАН. "Укрзалізниця" - акціонерне товариство, 100% акцій якого належать державі. Компанія входить до переліку держпідприємств, які не підлягають приватизації. Українська залізниця забезпечує 82% вантажних і близько 50% пасажирських перевезень, здійснюваних усіма видами транспорту. За обсягами вантажних перевезень українська залізниця посідає четверте місце на Євразійському континенті, поступаючись тільки залізницям Китаю, Росії та Індії.