Lincoln і Rivian працюють над новим електрокаром / фото Lincoln

Американський автовиробник Lincoln, який належить Ford, офіційно підтвердив, що випустить електричний позашляховик на «скейтборд»-платформі Rivian. Співробітництво було визначене після того, як минулого року Ford двічі інвестував солідну суму (за чутками — сумарно близько $1 млрд) в молодий американський стартап.

Читайте такожСтали відомі подробиці про перший електричний Ferrari

Новинка приєднається до модуля гібридів Lincoln Aviator і Corsair Grand Touring, які вже присутні в лінійці автовиробника. Однак на відміну від знайомих моделей з класичною компоновкою, плід співпраці буде абсолютно новою моделлю, побудованою на «скейтборд»-платформі, пише itc.ua.

Відео дня

Розробка Rivian буде модифікована під вимоги Lincoln, однак збереже всі свої особливості. Це компактна плоска основа, середню частину якої займає блок батарей, а для руху використовуються окремі компактні електродвигуни для кожного з коліс. Саме на такій архітектурі побудовані електричний пікап Rivian R1T і електрокросовер Rivian R1S з потужністю до 750 к. с., батареєю на 180 квт/год і вартістю від $70,000, які повинні вийти на ринок в 2020 році.

Зазначимо, що за останні три роки Lincoln представив три нових кросовери, включаючи моделі Corsair, Aviator і Navigator. При цьому через появу в лінійці першого електромобіля компанія припинить випуск седана Lincoln MKZ.

Вихід преміального електричного SUV від Lincoln стане частиною глобального стратегічного плану Ford Motor Company з електрифікації модельного ряду, в рамках якого компанія інвестує більше $11,5 млрд на реалізацію відповідних проектів, включаючи електрокросовер Mustang Mach-E і електричний пікап F-150.

Офіційно терміни виходу першого електромобіля Lincoln не повідомляються, проте, за даними Reuters це відбудеться в кінці 2021 — початку 2022 року.