Володимир Зеленський / фото REUTERS

Міністерство інфраструктури та Укрзалізниця ведуть перемовини про закупівлю нової партії локомотивів американського виробництва.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час прес-брифінгу з держсекретарем США Майком Помпео, пише Економічна правда.

Читайте також"Їх цікавить прибуток": міністр інфраструктури звинуватив керівництво УЗ у байдужості до пасажирських перевезень

Відео дня

"2020-й рік стане роком, в якому ми відчутно збільшимо інвестиційну та торгівельну співпрацю між Україною та США.

Ми зацікавлені разом з американською стороною посилити розвиток залізничної галузі України.

Міністерство інфраструктури та Укрзалізниця вже ведуть переговори про закупівлю нової партії локомотивів американського виробництва", - повідомив Зеленський.

Нагадаємо, у грудні Мінінфраструктури повідомило, що американська компанія General Electric у 2020 році поставить "Укрзалізниці" ще 40 локомотивів власного виробництва.

"Укрзалізниця" потребує 51,2 мільярда гривень протягом 6 років для оновлення локомотивного парку, з усіх локомотивів УЗ, лише 5,3% молодші за 25 років.

Перший її етап передбачає постачання 30 вантажних локомотивів TE33A Evolution, виготовлених у США, а також локалізацію певної частини виробництва в Україні, що становить 10% кінцевої вартості угоди. На даному етапі GE буде використовувати українську сигнальну та радіосистему та певні елементи кабіни.

Вартість локомотивів —  4,68 млн доларів (з ПДВ) за кожен. Загалом сума контракту (мова йде про першу партію - ЕП) становить 140 млн доларів з ПДВ.