Ілюстрація REUTERS

Група Geely і компанія Volvo, яка належить їй, розглядають можливість повного злиття і створення глобального автовиробника. Такий крок створить додаткові конкурентні переваги» і «прискорить фінансову і технологічну синергію».

Читайте такожVolvo розсекретила свій перший електрокар (фото)

Китайська Geely Automobile Holdings Limited стала власником Volvo в 2010 році, викупивши компанію у Ford за 1,8 мільярда доларів. До останнього часу шведи зберігали відносну незалежність, хоча регулярно обмінювалися технологіями з підконтрольними Geely марками (переважно самою Geely і преміальною Lynk&Co). Минулого року виробники об'єднали свої моторні підрозділи і створили окрему бізнес-одиницю, пише motor.ru.

Відео дня

Тепер компанії замислилися про повномасштабне злиття, у результаті якого народиться новий глобальний автовиробник. Це дозволить використовувати «ефект масштабу, доступні знання і ресурси, щоб стати одним з лідерів трансформації галузі». За словами голови правління Geely Лі Шуфу, «посилиться синергія в рамках групи, але збережеться цілісність і конкурентні переваги двох брендів».

Об'єднання з Geely дозволить Volvo конкурувати з концерном Volkswagen, а також новоствореним альянсом FCA-PSA. Крім того, Volvo отримає доступ до додаткових виробничих потужностей у Китаї, а Geely — допомогу в просуванні бренду на європейському ринку. Втім, терміни злиття ще не визначені. Поки компанії тільки організували робочі групи, які розроблять пропозиції для кожної із сторін угоди і винесуть їх на обговорення рад директорів.

Крім Volvo, до складу Geely Automobile Holdings Limited входять сама Geely, малайзійський Proton, британський Lotus, виробник лондонських таксі LEVC і преміум-марка Lynk&Co.