Ілюстрація REUTERS

Протягом двох найближчих років компанія Mazda утримається від випуску нових моделей або оновлення існуючих, щоб розробити нову платформу.

Читайте такожMazda презентувала свій перший електрокар з незвичними дверима (фото)

Як повідомляє видання Nikkei Asian Review, Mazda має намір взяти паузу на кілька років і почекати як з випуском нових моделей, так і з рестайлінгом нинішніх, передає motor.ru.

Відео дня

Це необхідно компанії для того, щоб підготуватися до досить масштабного оновлення модельного ряду, яке передбачено в новій стратегії розвитку марки на найближчі роки.

Згідно з планами, які стали відомими після публікації звіту для інвесторів Mazda, японці планують до 2023 року розробити нову задньопривідну платформу і кілька рядних шестициліндрових двигунів як бензинових, так і дизельних, а також гібридну систему.

Передбачається, що поява у Mazda більших і сучасніших моделей на базі нової платформи з рядними «шістками» дозволить марці перейти в категорію преміальних брендів і на рівних конкурувати як мінімум з Lexus і Infiniti, а в перспективі — навіть з німецькою «великою трійкою».

Однак реалізація такої амбітної стратегії вимагатиме від компанії чималих ресурсів, тому японці вирішили зосередитися на майбутньому замість того, щоб витрачати час і гроші на існуючий модельний ряд.