"Голландські аукціони" можуть здешевити логістику аграрної продукції / фото УНІАН

Акціонерна компанія "Укрзалізниця" проведе перший "голландський аукціон", з поступовим зниженням початкової ціни, з розподілу піввагонів і зерновозів через систему "Prozorro.Продажу".

Читайте також"Укрзалізниця" встановила рекорд з перевезення зернових

Як повідомила прес-служба компанії з посиланням на директора з розвитку бізнесу "Укрзалізниці" Андрія Рязанцева, аукціон відбудеться 25 лютого.

Відео дня

"На аукціон будуть виставлені напіввагони та зерновози. Зокрема, будуть виставлені 6 маршрутів і 400 зерновозів окремо, 3 маршрути піввагонів та 200 піввагонів", - цитує прес-служба Рязанцева.

За його словами, такі аукціони вигідно відрізняються від попередніх тим, що з моменту оголошення аукціону до повного підбиття його підсумків проходить один день.

"Ринку це дасть більшу оперативність у забезпеченні власних перевезень рухомим складом "Укрзалізниці", а також забезпечить максимально гнучке ціноутворення. При цьому ми не обмежуємо коло учасників, і кожен, хто підписав договір з "Укрзалізницею", має можливість взяти участь і скористатися новою послугою", - цитує прес-служба Рязанцева.

Як повідомила прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, функціонування нового інструменту розподілу залізничного парку "Укрзалізниці" - "голландського аукціону" обговорили на засіданні міжвідомчого штабу з оперативного розв'язання питань логістики у сільському господарстві під головуванням заступника міністра Тараса Висоцького.

В ході засідання представники "Укрзалізниці" зазначили, що "голландські аукціони" можуть здешевити логістику аграрної продукції, оскільки працюють в обидві сторони - на зменшення та збільшення ціни, в залежності від попиту.

"Голландський аукціон може стати додатковим інструментом планування маршрутів і забезпечити рівні правила гри для всіх учасників ринку", - цитує прес-служба заступника міністра Тараса Висоцького.

Згідно з повідомленням, після розподілу основних позицій маршрутів, графікових маршрутів та повагонних відправлень, надлишок вільного вагонного парку буде реалізовуватися за принципом "голландського аукціону".

Також наголошується, що функціонування таких аукціонів передбачається на постійній основі.

Довідка УНІАН. "Укрзалізниця" - акціонерне товариство, 100% акцій якого належать державі. Компанія входить в перелік держпідприємств, які не підлягають приватизації. Українська залізниця забезпечує 82% вантажних і близько 50% пасажирських перевезень, здійснюваних усіма видами транспорту. За обсягами вантажних перевезень українська залізниця посідає четверте місце на Євразійському континенті, поступаючись лише залізницям Китаю, Росії та Індії.