фото УНІАН

КП "Київпастранс" буде позбавляти премій або навіть звільняти водіїв, які пускатимуть у транспортний засіб понад 10 осіб.

Про це під час брифінгу повідомив гендиректор КП "Київпастранс" Дмитро Левченко, передає УП.

"Контролюються водії, кондуктори. Ми звернулися до поліції щодо допомоги нам у контролюванні даної ситуації, тому що дуже багато людей сьогодні вийшли на вулиці (18 березня - ред.)... Ми намагаємося якось попереджати, що є вже 10 людей у рухомому складі, тому просимо дочекатися іншого рухомого складу. Так, ми будемо карати водіїв. Вже є наказ від підприємства. Це буде дисциплінарна відповідальність. Це позбавлення премії аж до звільнення", - сказав Левченко.

Відео дня

Читайте такожТранспортний колапс у Харкові: багато машин, черги на зупинках і поліція біля метро (фото, відео)

За словами представника "Київпастрансу", наразі по місту працює майже 1500 транспортних засобів комунального підприємства: понад 700 автобусів, 400 тролейбусів, 300 трамваїв.

Рухомий склад двічі обробляють дезінфікуючим засобом: перед рухом та перед заїздом в депо.

Наразі дезінфікуючого засобу на складах КП вистачить на 45-50 днів, хоча в підприємстві запевнили, що працюють над тим, аби здійснювати нові закупівлі.

Після закриття метро у середу з'являються численні повідомлення, що наземний громадський транспорт у Києві переповнений, режим "не більше 10 осіб" не дотримується.

Як повідомляв раніше УНІАН, під час карантину в Україні через коронавірус патрульна поліція буде зупиняти громадський транспорт, щоб виявляти порушників правил епідеміологічної безпеки.