Ілюстрація REUTERS

У лютому тенденція зростання вартості акцій Tesla, що спостерігалася з кінця минулого року, змінилася на протилежну. З того часу акції автомобільного підприємства Ілона Маска продовжують дешевшати.

Читайте такожАмериканський індекс Dow Jones показавши рекордне зростання з 1933 року

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"За останні сім днів акції Tesla подешевшали на цілих 40%. Відкат відбувається на тлі свіжих прогнозів Уолл-стріт про короткострокові та довгострокові перспективи виробника", - йдеться в повідомленні.

Цього тижня аналітик Argus Research Білл Селескі змінив рекомендацію щодо акцій Tesla з "Купувати" на "Притримати". Він пояснив, що поставки автомобілів, ймовірно, знизяться через тривалу пандемію коронавірусу та закриття виробничих потужностей Tesla на карантин. Нагадаємо, минулого тижня Tesla фактично закрила головний завод у США, виконуючи розпорядження місцевої влади щодо тритижневого карантину через коронавірус.

"Справедливості заради, завод Tesla Gigafactory 3 в Шанхаї, де випускаються молодші седани Model 3, працює. Більш того, до теперішнього моменту Tesla вийшла на обсяги випуску 3 тисячі Model 3 на тиждень (проектна потужність лінії Phase 1 - 150 тисяч Model 3 на рік) і вже облаштовує лінію Phase 2 зі збирання Model Y (після її введення потужністю підприємства зросте до 250 тисяч електрокарів)", - підкреслює видання.

Тобто, акції Tesla, як і раніше, волатильні, як біткойн. Коли біржовий ринок відчув на собі наслідки пандемії коронавірусу, акції виробника електромобілів різко впали, сягши позначки 351 долар штуку минулого тижня. Але згодом вони настільки ж швидко відіграли втрати, збільшившись на 47% за останні сім днів. На момент закриття біржі NASDAQ 26 березня курс акцій становив 539,25 долара за штуку.

Водночас цілком очевидно, що зараз зростати бізнесу Tesla, як всім іншим компаніям, заважає коронавірус. І поки ситуація з епідемією у США не дає приводів для оптимізму: 26 березня США вийшли на перше місце у світі за кількістю підтверджених випадків зараження коронавірусною інфекцією (82 404 випадки зараження, 1178 заражених померли, 619 вилікувалися).

Читайте також: