Ілюстрація REUTERS

Антимонопольний комітет України планує обговорити з керівниками найбільших мереж АЗС WOG, OKKO, Ukrnafta, Socar, UPG можливість зниження цін на бензин в країні у зв'язку з падінням вартості нафти в світі, повідомляється на сайті комітету.

Читайте такожБензин на українських АЗС може подешевшати ще на 3 гривні - експерт

«Мета зустрічі - отримати пояснення щодо ціноутворення на нафтопродукти та відповідності вартості, зазначеної на стелах автозаправок, тим змінам, які зазнав ринок в останні місяці: падіння цін на нафту і великий гурт, коливання курсу гривні», - сказано в повідомленні.

Відео дня

Повідомляється, що комітет отримує дані від аналітичних агентств, які вказують на наявний потенціал до ще більшого зниження ціни. Наприклад, для бензину марки А-95 виправданим може бути зниження ще на 3-5 гривень.

АМКУ переконаний, що заплановані на вівторок зустрічі з керівниками мереж АЗС дозволять здійснити наступний крок у наближенні роздрібних цін на високооктанові бензини й дизельне пальне до рівня, який показував би справжню дієву конкуренцію на цьому ринку.

Як повідомляв УНІАН, 9 березня ціна нафти марки Brent впала на 30% - до 34 дол. за барель, продемонструвавши найгіршу динаміку з 1991 року, коли почалася війна в Перській затоці. Слідом за обвалом цін на нафту різко просіли валюти ряду країн і котирування фондових бірж.

Станом на 27 березня ціна на нафту марки Brent на лондонській біржі опустилася до 26 дол. за барель. 30 березня - до 23 доларів.