Ілюстрація REUTERS

На лондонській біржі ICE вартість бареля нафти марки Brent впала на 8,34%, до $22,84 за барель. Про це свідчать дані торгів.

Читайте такожBloomberg: обвал цін на нафту на 60% - це лише "верхівка айсберга"

Негативно на динаміку сировинного ринку вплинули побоювання падіння попиту. Сьогодні зниження травневих ф'ючерсів на нафту може продовжитися, вважають експерти. За відсутності будь-яких позитивних новин вони продовжать рух в діапазоні $20-24 за барель, пише РБК.

Відео дня

Минулого тижня ціни на нафту двічі тестували рівень $30 за барель.

З початку місяця вартість нафти марки Brent скоротилася більш ніж на 50%. Попит на нафту знижується з початку року через поширення коронавірусу і карантинних заходів у всьому світі. Додатковий негативний вплив на ціни в початку березня надала новина про те, що учасники угоди щодо обмеження видобутку ОПЕК+ не змогли прийти до єдиного рішення стосовно подальшого регулювання виробництва сировини.

Зараз найбільшим виробником нафти є США. Видобуток нафти в цій країні становить близько 13 млн барелів на добу. Саудівська Аравія в рамках угоди про скорочення видобутку країнами ОПЕК виробляла в першому кварталі 2020 року 9,7 млн барелів на добу. З 1 квітня Саудівська Аравія планує збільшити поставки нафти на світовий ринок до 12,3 млн барелів у день.