Ілюстрація REUTERS

Національний оператор поштового зв'язку "Укрпошта" та міжнародний логістичний оператор Cainiao Network, що належить китайській компанії Alibaba Group, запустили регулярне вантажне авіасполучення для швидкої доставки посилок, замовлення яких було зроблене на торговому інтернет-майданчику AliExpress.

Читайте такожAliExpress можна не боятися: "Укрпошта" заспокоїла щодо товарів з Китаю на тлі спалаху коронавірусу

Про це повідомила прес-служба "Укрпошти".

Відео дня

"Міжнародний логістичний оператор Cainiao Network спільно з національним поштовим оператором "Укрпошта" запустили регулярне вантажне авіасполучення в Україну для швидкої доставки посилок. Нові рейси допоможуть забезпечити прискорені перевезення замовлень AliExpress в умовах карантину", - сказано в повідомленні.

Партнерами в організації рейсів виступили українська авіакомпанія "Елерон", латвійська авіакомпанія AirBaltic і національний поштовий оператор Латвії.

Згідно з повідомленням, авіамаршрути запущені з міст з найбільшими розподільними центрами Cainiao Network в Європі, а рейси на першому етапі будуть виконуватися в місто Львів.

І "Укрпошті" повідомили, що на сьогодні середній термін доставки замовлень AliExpress в Україну становить близько 15-20 днів, а запуск чартерних рейсів скоротить час отримання посилок на період обмежень на наземні перевезення.

Ілюстрація REUTERS

У компанії також підкреслили, що "Укрпошта" переведе видачу посилок в безконтактний режим – всі замовлення з AliExpress каналом Cainiao Super Economy вартістю до 2 доларів будуть доставлятися в поштову скриньку (якщо вона у справному стані). Для дорожчих відправлень працюватимуть опції доставки на будинок: кур'єром або листоношею.

Раніше в "Укрпошті" повідомили, що в першому кварталі 2020 року компанія доставила з AliExpress понад 4 мільйони відправлень, а приріст до аналогічного кварталу попереднього року становив 26%.

Як повідомляв УНІАН, 8 квітня Кабінет міністрів України підтримав постанову Міністерства соціальної політики про надання банками та національним оператором поштового зв'язку "Укрпошта" інструментів для дистанційної оплати комунальних послуг пенсіонерами та іншими отримувачами державної соціальної допомоги.

Національний оператор поштового зв'язку "Укрпошта" на час карантину скасував плату за заяву на оформлення переадресування відправлень з однієї поштової адреси на іншу.

Довідка УНІАН. "Укрпошта" - національний поштовий оператор, що має найбільшу мережу в Україні - 11 тисяч відділень.

Cainiao Network – міжнародний логістичний оператор, заснований у 2013 році, що входить до складу китайської компанії Alibaba Group.