фото: УНІАН

Про це він заявив 28 лютого в ефірі одного з телеканалів, передає Українська правда.

"Автомобілі з російською реєстрацією, які з 25 лютого заходили на територію України з ЄС, Білорусі чи Росії - усі або виїхали за межі України, або зараз відпочивають і продовжать рух завтра", - заявив він.

За словами міністра, наразі ніякої "блокади" немає, "є висловлювання позиції громадських активістів від партії "Свобода".

Відео дня

Читайте такожАктивісти почали блокаду російських вантажівок на трасі Київ-Москва в районі Батурина

Також Пивоварський повідомив, що українських вантажівок, які їдуть транзитом по території РФ, у 7 разів більше, ніж російських вантажівок, які прямують транзитом через Україну.

При цьому міністр підкреслив, що блокування транзиту вантажівок з російською реєстрацією може мати наслідком позови проти України до Світової організації торгівлі.

"Наші європейські партнери у разі, якщо буде блокування транзиту, можуть подати позови до Світової організації торгівлі проти України", - зазначив Пивоварський та додав, що за міжнародними правилами, блокування транзиту заборонено, "транзит не має кордонів".

Читайте також30 російських фур під супроводом поліції прорвали блокаду "свободівців" на Львівщині

Як повідомляв УНІАН, 11 лютого громадські активісти у 10 областях України почали безстрокову акцію щодо недопущення виїзду з України в напрямку міжнародних кордонів вантажних автомобілів з номерами російської реєстрації.

У відповідь на дії активістів 14 лютого російський уряд заборонив транзит українських вантажівок своєю територією. Своєю чергою Кабінет міністрів України 15 лютого вжив дзеркальних заходів і тимчасово призупинив дію транзитних дозволів, виданих для вантажних автомобілів з реєстрацією в РФ.

На засіданні уряду 24 лютого Кабінет міністрів України дозволив транзит російських вантажівок з 25 лютого і доручив Міністерству внутрішніх справ гарантувати безпеку руху транзитних потоків.

26 лютого активісти, які блокували російські фури у Закарпатті, заявили про закінчення акції.

Разом з тим 26 лютого ВО «Свобода» оголосила про відновлення блокування транзиту російських вантажівок територією України.

27 лютого у прес-службі Чернівецької облорганізації «ВО «Свобода» заявили, що активісти партії заблокували проїзд вантажівок з російськими номерами на двох пунктах пропуску через кордон: «Порубне» (українсько-румунський кордон) та «Мамалига» (українсько-молдовський кордон). Також 27 лютого активісти «Свободи» відновили блокування проїзду російських вантажних автомобілів на Львівщині. Сьогодні до блокади долучилися на Житомирщині.

Водночас 27 лютого у Міністерстві інфраструктури України повідомили, що акції активістів відбуваються біля КПП «Доманове» у Волинській області на кордоні з Білоруссю і в районі кільцевої дороги міста Стрий.

Як запевнили у Мінінфраструктури, учасники акцій не блокують рух транспортних засобів, а Україна продовжує виконувати свої зобов’язання із забезпечення безперешкодного транзиту автотранспорту.