Обов`язки начальника Севастопольського морського торгового порту (СМТП) з 8 червня 2011 виконує Тимур КОНДРАТЬЄВ.

Як повідомляє УНІАН прес-служба Міністерства інфраструктури, новий керівник призначений відповідним наказом міністра інфраструктури.

Згідно з повідомленням, раніше він уже обіймав аналогічну посаду в порту Євпаторії, а також працював у Скадовському морському порту начальником портопункту Хорли (Херсонська обл.).

Відео дня

Першим заступником начальника порту призначений Сергій ІЛЬЇН, який до цього очолював портофлот СМТП.

Нового керівника представив колективу голова Департаменту державної політики в галузі морського і річкового транспорту Володимир СЕВРЮКОВ.

Основне завдання нового керівництва - поліпшення економічного становища підприємства, а також впровадження реформ, які незабаром очікуються в транспортній системі України.

Як повідомляв УНІАН, ДП «Севастопольський морський торговий порт» в 2010 році збільшив, в порівнянні з 2009 роком, переробку вантажів на причалах на 7% - до 430 тис. тонн.

Довідка УНІАН. Севастопольський морський порт, який знаходиться в унікальній незамерзаючій і закритій від вітрів і штормів Севастопольській бухті, розташованої в південно-західній частині Кримського півострова, має вигідне географічне розташування. У радіусі 600 км від нього знаходяться 12 держав, а до Стамбула - коротке плече.

Розташований в центрі міста морський вокзал Севастопольського порту має два обладнаних пасажирських причали довжиною 200 і 135 м, у яких можуть швартуватися пасажирські лайнери з осадкою 8,64 і 4,1 м відповідно. Вантажний причал Севастопольського порту здатний приймати судна з осадкою до 7,8 м.