Верховна Рада ратифікувала Угоду між Кабінетом міністрів України та Урядом Королівства Марокко про морське торговельне судноплавство.
Як передає кореспондент УНІАН, за ухвалення відповідного закону проголосував 281 народний депутат з 425, зареєстрованих в сесійній залі.
Угода спрямована на сприяння розвитку взаємовідносин між Україною і Королівством Марокко у сфері морського торговельного судноплавства. Відповідно до Угоди, кожна з Договірних Сторін забезпечує суднам іншої Договірної Сторони у своїх портах та територіальних морях під своєю суверенною юрисдикцією таке ж ставлення, як і до своїх власних суден, зайнятих в міжнародних перевезеннях, у частині вільного доступу в порти, нарахування портових зборів та податків, використання портів для завантаження й розвантаження вантажів і для посадки й висадки пасажирів, здійснення звичайних комерційних операцій та користування послугами мореплавства.
Договірні Сторони вживають відповідно до національного законодавства своїх держав усіх можливих заходів для скорочення часу перебування суден у своїх портах і спрощення адміністративних та інших формальностей, чинних у цих портах.