Среди захвативших здание есть представители Совмина Крыма / ТСН

"Сьогодні близько 9:30 в адмінбудівлю Кримської дирекції залізничних перевезень увійшли приблизно півсотні людей, неозброєних, у камуфляжній формі з нашивками "Народна самооборона". Серед цих людей були також представники Ради міністрів АРК, зокрема депутат Верховної Ради Криму Андрій Каракулькін. Ці люди зайняли місце біля дверей кабінетів, виробничих приміщень, а також біля посту охорони", - повідомили УНІАН у прес-службі Придніпровської залізниці.

Крім того, "народна самооборона" оголосила про проведення о 12:30 зборів трудового колективу, де повинна обговорюватися нова кандидатура на посаду начальника Кримської дирекції залізничних перевезень, яку нібито призначив нелегітимний голова Ради міністрів АРК Сергій Аксьонов.

Читайте такожАксьонов планує націоналізувати флот ВМС України та "Чорноморнафтогаз"

Відео дня

При цьому в прес-службі наголосили, що поки ці люди не перешкоджають роботі залізничників, але, водночас, в будівлю пускають з вимогою пред'явити посвідчення залізничника, однак мета цього додаткового заходу контролю незрозуміла, оскільки в будинку постійно чергує охорона самого підприємства, що здійснює пропуск працівників тільки за посвідченнями.

Як повідомляв УНІАН, парламент АРК 6 березня прийняв рішення про приєднання Криму до РФ і переніс із 30 на 16 березня референдум з двома питаннями: «Ви за возз'єднання Криму з Росією на правах суб'єкта Російської Федерації?» і «Ви за відновлення дії Конституції Республіки Крим 1992 року і за статус Криму як частини України?».

Влада України та світові лідери вважають референдум неконституційним. Референдум визнає лише офіційна Москва.