У квітні українці зареєстрували 38,8 тис. вживаних легкових автомобілів, ввезених з-за кордону / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Кількість реєстрацій вживаних ввезених з-за кордону легкових автомобілів на первинному ринку в січні-квітні 2021 року склала 126,5 тис.авто, що в 4 рази більше кількості реєстрацій нових "легковиків" за цей період.

Про це повідомила прес-служба Асоціації автовиробників України "Укравтопром" на своєму сайті.

Читайте такожВ Україні зростають продажі легкових автомобілів: найпопулярніші марки

Відео дня

"Всього з початку 2021 року українські номери отримали майже 126,5 тис.старих машин, завезених з інших країн, що в 4 рази більше, ніж кількість реєстрацій нових легкових авто за той самий період", - сказано в повідомленні.

У квітні українці зареєстрували 38,8 тис. вживаних легкових автомобілів, ввезених з-за кордону. Така кількість реєстрацій імпортного секонд-хенду на 11% перевищила показник попереднього місяця.

"В результаті частка старих іномарок склала 79,5% від усіх легкових автомобілів, вперше зареєстрованих у квітні", - сказано в повідомленні.

Найпопулярнішим автомобілем з пробігом знову став Renault Megane. Протягом місяця українські номери отримали 2 тис. 370 авто цієї моделі.

Другий результат у Volkswagen Golf, у квітні на українські номери перейшли 2 тис. 15 "гольфів".

На третьому місці Volkswagen Passat - 1 тис. 986 розмитнених і зареєстрованих авто.

Продовжує список Skoda Octavia, власниками цієї моделі стали 1 тис. 845 українців.

Замикає п'ятірку лідерів Ford Focus з результатом 1 тис. 508 авто

Що цьому передувало

Частка вживаних легкових автомобілів на первинному ринку, який формується за рахунок імпортних поставок, в загальному обсязі реєстрацій "легковиків" в Україні у 2020 році склала 80%.

"Укравтопром"

Асоціація автовиробників України "Укравтопром" створена в 1997 році. Засновниками "Укравтопрому" виступили понад 20 підприємств, серед яких провідні підприємства автомобілебудівної галузі України – ЗАЗ, ЛАЗ, "АвтоКрАЗ" та інші.