"Укрзалізниця" запустить модернізовану електричку Святошин-Буча / фото УНІАН

Акціонерна компанія "Укрзалізниця" (УЗ) 15 березня запустить модернізований приміський поїзд за маршрутом Святошин - Буча в рамках проекту приміського залізничного руху City Express.

Читайте також"Укрзалізниця" запускає "човникові електрички": озвучено маршрутиПро це повідомила прес-служба УЗ.

Зазначається, що поїзд курсуватиме в пікові години перевезень вранці та ввечері.

Відео дня

"Поїзд зупинятиметься на станціях Святошин, Біличі, Ірпінь та Буча", - сказано в повідомленні.

Також 15 березня відбудеться підписання Меморандуму про взаєморозуміння та співробітництво між керівництвом регіональної філії "Південно-Західна залізниця", головою Київської облдержадміністрації, мерами міст Ірпінь, Буча та сільським головою Коцюбинського.

Що цьому передувало

  • 22 лютого під час Всеукраїнського форуму "Україна 30. Інфраструктура" президент Володимир Зеленський заявив, що Україна розпочинає реалізацію проекту City Express щодо поліпшення приміських пасажирських залізничних перевезень.
  • Перший етап проекту включає Київ, Харків, Дніпро. За словами президента, зараз йде розробка проектів для Харкова і Дніпра, а по "Київ City Express" вже ведуться переговори з потенційними партнерами.
  • Реалізація проекту "Київ City Express" має на увазі під собою роботу приміських електричок за принципом човника, що дозволить збільшити вдвічі кількість пасажирів, які щодня прибувають до столиці з міст-супутників - до 150 тисяч осіб.

Довідка УНІАН

  • "Укрзалізниця" - акціонерне товариство, 100% акцій якого належать державі.
  • Компанія входить до переліку держпідприємств, які не підлягають приватизації.
  • Українська залізниця забезпечує 82% вантажних і близько 50% пасажирських перевезень, здійснюваних усіма видами транспорту.
  • За обсягами вантажних перевезень Українська залізниця займає четверте місце на Євразійському континенті, поступаючись тільки залізницям Китаю, Росії та Індії.