У Каліфорнії представили електричний гіперкар Elation Freedom / фото Elation Hypercars

Молодий американський стартап Elation Hypercars з Каліфорнії вирішив кинути виклик Європейському виробнику електричних гіперкарів Rimac, запропонувавши свій варіант подібної моделі, на ім'я Elation Freedom.

Читайте такожУ Британії почали продавати комплекти для перетворення класичного Mini на електромобіль

Про це повідомляє портал ITC.ua.

"Модель зібрана на основі легкого монокока з вуглецевого волокна (вага стартує з позначки 1650 кілограм, що досить мало для батарейного автомобіля) і може оснащуватися трьома або чотирма електродвигунами. У першому випадку сумарна потужність рухової установки становить 1040 кВт (1427 к.с.), у другому - 1400 кВт (1903 к.с.), при цьому в обох випадках реалізований повний привід з векторизацією крутного моменту", - йдеться в повідомленні.

фото Elation Hypercars

В результаті електромобіль розганяється до 420 км/год (260 миль/год), набираючи перші 100 км/год лише за 1,8 секунди. Базова батарея місткістю 100 кВт-год забезпечує запас ходу в 480 км (300 миль), покращений модуль на 120 кВт-год - 640 км (400 миль).

Розробники гіперкара Elation Freedom черпали натхнення у гоночних автомобілів, тому в конструкції використовуються рішення, типові для спорткарів. Наприклад, просунута підвіска та активна аеродинаміка дозволяє проходити повороти з боковим прискоренням 2G, а двері у форматі "крила чайки" полегшують посадку в салон. Двомісний салон оброблений шкірою, карбоном, металом і дорогоцінними каменями, при цьому творці приділяють особливу увагу персоналізації та процесу вибору всіх деталей інтер'єру.

Показово, що для "петролхедів" компанія також пропонує ДВС-варіант моделі, на ім'я Elation Freedom Iconic Collection, оснащений 5,2-літровим бензиновим двигуном V10 з потужністю 750 к.с. (552 кВт). Шляхом відмови від батарей і чотирьох електродвигунів маса цієї версії знижена до 1300 кілограм.

Розробники автомобіля вже приймають попередні замовлення, при цьому вартість електричної версії Elation Freedom стартує з 2 мільйонів доларів, а бензинової версії Elation Freedom Iconic Collection - з 2,3 мільйона доларів.

фото Elation Hypercars