З 19 жовтня через зростання захворюваності на коронавірус Чернігів має посилити протиепідемічні обмеження. / фото УНІАН

У Чернігові, який з 19 жовтня перебуватиме у «червоній» зоні епідемічної небезпеки поширення COVID-19, не зупинятимуть роботу громадського транспорту та не заборонятимуть діяльність бізнесу.

Про це у Facebook повідомив міський голова Владислав Атрошенко.

За його інформацією, з 19 жовтня через зростання захворюваності на коронавірус Чернігів має посилити протиепідемічні обмеження.

Відео дня

«Я хочу заспокоїти всіх містян – ми не зупиняємо роботу громадського транспорту, не закриваємо заклади освіти та не забороняємо роботу бізнесу. Водночас я підписав розпорядження, котрим у місті запроваджуються певні обмеження», - заявив в Атрошенко.

Читайте такожЩе одне місто з "червоної" зони не буде зупиняти роботу транспорту та кафе

Згідно з розпорядженням міського голови, яке оприлюднили на сайті міськради, у Чернігові заборонили діяльність закладів громадського харчування після 21:00 та до 07:00, масові заходи за участю понад 20 осіб, а також роботу кінотеатрів.

За даними лабораторного центру МОЗ у Чернігівській області, станом на 16 жовтня у Чернігові зафіксовано 2482 випадків COVID-19, померли 30 жителів міста. За минулу добу зафіксовано 111 нових випадків коронавірусу.

Карантин в Україні: що відбувається

  • З 19 жовтня в Україні почне діяти нове епідемічне зонування, Київ залишається в помаранчевій зоні епідемічної небезпеки.
  • У МОЗ констатують, що кількість адміністративних територій зеленого рівня епідемічної небезпеки стрімко зменшується.
  • З 1 серпня адаптивний карантин в Україні передбачає поділ всіх регіонів на чотири зони - "зелену", "жовту", "помаранчеву" і "червону", залежно від епідеміологічної ситуації в кожному окремо взятому.
  • У кожній з епідеміологічних зон встановили різні карантинні обмеження. Найм'якші - в "зеленій" зоні, найбільш жорсткі заборони очікують регіони "червоної" зони.
Обмеження у карантинних зонах / фото Коронавірус.інфо