Як будуть відновлюватися внутрішні перевезення в Україні / фото УНІАН

Відкриття транспортного сполучення між областями буде відбуватися за правилами адаптивного карантину.

Про це повідомив головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі Українського радіо, передає НВ.

За його словами, відновлення роботи громадського транспорту та внутрішнього авіасполучення буде відбуватися одночасно.

Відео дня

"Внутрішні рейси будуть відкриті тоді, коли ми відкриємо громадський транспорт, зараз ми розглядаємо це питання комплексно. Коли ми говоримо про відновлення громадського транспорту, ми маємо на увазі всі перевезення. У тому числі і міжобласні", - сказав Ляшко.

Читайте такожЯк та коли відновлять роботу транспорту в Україні: детальна інформація щодо всіх етапів

Він підкреслив, що відкриття транспортного сполучення між областями буде відбуватися за правилами адаптивного карантину.

"Не можна говорити про відновлення сполучення між Хмельницьким і Чернівцями, якщо Чернівці не відповідатимуть критеріям, визначеним у постанові Кабміну про благополучну епідемічну ситуацію", - сказав він.

Ляшко також підкреслив, що питання відкриття міжнародного авіасполучення з країнами Європи буде вирішуватися тоді, коли європейські країни відкриють свої кордони. Він нагадав, що міністри країн ЄС заявляли про можливе відкриття туристичного сезону з 15 червня.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль попередив, що відновити повноцінну роботу міжміського транспорту в Україні можна буде лише на третьому етапі ослаблення карантину (11 травня почався тільки перший етап).