У Києві скасовують 11 рейсів маршруток: список / фото УНІАН

Київ розриває договори ще з чотирма перевізниками, які здійснювали перевезення пасажирів по 11 міських маршрутах.

Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Костянтин Усов у своєму Telegram-каналі.

За його інформацією, аудиторська перевірка конкурсних документів на перевезення пасажирів виявила чергові фальсифікації, через які необґрунтовану перевагу отримали перевізники на маршрутах: №№ 224, 234, 539, 559 – "Союз-Авто"; № 231– "Базальт"; №№ 421, 581, 155, 516 – "Кийтранс-2005" та №№ 517, 402 – "Універсал-Транс".

Відео дня

"Київ розриває договори ще з 4-ма перевізниками та прибирає з вулиць 76 іржавих корит… Договори по 11 маршрутах розриваються в односторонньому порядку. Важливо: місто не укладатиме нових договорів по цих маршрутах – ні з комунальним, ні з приватними перевізниками. Усі ці маршрути дублювали існуючі комунальні маршрути і крали пасажиропотік у "Київпастрансу", - написав Усов.

Він зазначив, що, наприклад: 402 маршрутка дублювала тролейбус №44, 516 маршрутка – автобус №63, 234 маршрутка – 29 тролейбус, 224 маршрутка – 88-й автобус.

"Ми прибираємо дублювання в маршрутній мережі і пропорційно збільшуємо флот "Київпастрансу" на вказаних 11 напрямках", - заявив заступник Кличка.

Читайте такожУ КМДА перед підвищенням тарифів на проїзд назвали собівартість разової поїздки

Як повідомляв УНІАН, 11 жовтня Усов повідомив, що Департамент транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації розірвав з двома перевізниками договори на обслуговування 21 міського маршруту загального користування.

За його словами, місто таким чином прибирає з вулиць 172 маршрутки з підробленими документами. Перевірка виявила, що на попередні конкурси заради перемоги в них вказаними перевізниками подавалися сфальшовані дані. Зокрема, невірно вказувалися державні номери та пасажиромісткість автобусів, період оновлення автобусного парку та інформація щодо екологічності машин. Також на конкурс заявлялися одні автобуси, а документи підкладалися на зовсім інші.

20 жовтня Усов заявив, що "Київпастрансу" повернули 16 громадських маршрутів з 21, у яких розірвано угоди з приватними перевізниками.

Він додав, що мер міста Віталій Кличко поставив завдання на наступний рік збільшити парк "Київпастрансу" на декілька сотень повноцінних автобусів і тролейбусів.

Вас також можуть зацікавити новини