Проїзд у Києві може незабаром подорожчати / Фото УНІАН

Київський міський голова Віталій Кличко не виключив підвищення вартості проїзду міським громадським транспортом загального користування найближчим часом, точну дату можуть оголосити влітку.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Кличко сказав в телеефірі каналу "НАШ".

Міський голова додав, що нова вартість проїзду буде прийнятною. "Я не виключаю, що підвищення буде найближчим часом. Але однозначно ми зробимо так, щоб це підвищення не вдарило сильно по людях", - сказав він.

Відео дня

Кличко також сказав, що не може зараз озвучити розмір нового тарифу, оскільки він стане відомий після вивчення його економічного обґрунтування.

Читайте також"Можу сказати страшну цифру": Кличко про собівартість проїзду в столичному транспорті

"Але однозначно ми будемо дотацію робити з бюджету нашого міста, щоб і ціна була прийнятна для людей, які користуються цим транспортом, і щоб не було затримок з закупівлею нового транспорту, щоб підвищити зарплати людям, які працюють на транспорті", - сказав він.

На прохання назвати хоча б приблизні терміни запровадження нових тарифів мер відповів: "Я не виключаю, що влітку ми зможемо оголосити, коли зможемо зробити підвищення".

Як повідомляв УНІАН, 13 травня трудові колективи транспортних комунальних підприємств "Київський метрополітен" та "Київпастранс" офіційно звернулись до столичної влади з ініціативою про підвищення тарифів на проїзд. "Ситуація потребує негайного розгляду задля безперебійного перевезення пасажирів та виплати заробітної плати колективам", - зазначили на підприємствах.

У метрополітені повідомили, що на 2021 рік економічно обґрунтованим є тариф у розмірі 21,05 грн, у "Київпастрансі" – 25,18 грн для трамваїв, тролейбусів, автобусів та 78,9 грн – для міської електрички.