Пункт пропуску "Шегині" на кордоні з Польщею відновив роботу / фото УНІАН

Через пункт пропуску "Шегині-Медика" на українсько-польському кордоні відновлено рух автотранспорту.

Читайте такожПом'якшення карантину: "Белавіа" відновила польоти до України

Про це повідомляє відділ комунікацій зі ЗМІ адміністрації Державної прикордонної служби України.

Відео дня

"У ніч на 16 червня прикордонники Республіки Польща повідомили про рішення щодо відновлення руху автотранспорту через пункт пропуску "Медика". Цієї ж ночі Держприкордонслужба України забезпечила можливість пропуску легкового та вантажного транспорту у пункті пропуску "Шегині", навпроти польського - "Медика", - йдеться в повідомленні.

Зараз на кордоні з Польщею функціонують 4 пункти пропуску для автомобільного сполучення "Краковець - Корчова", "Рава-Руська - Хребенное" та "Ягодин - Дорогуськ", а також пункт пропуску "Шегині-Медика".

Піше повідомлення здійснюється тільки в ТОВ "Шегині-Медика", де з початку червня зростає пасажиропотік і відзначається скупчення осіб перед польським пунктом пропуску з-за тривалих контрольних і санітарних (пов'язаних з карантином) заходів.

У ДПСУ нагадали, що уряд України прийняв рішення про відновлення пропуску в пункті пропуску "Шегині" 20 травня.

Загалом цим рішенням Кабінет міністрів відновив роботу 6 пунктів пропуску на кордоні з Польщею, 2 - зі Словаччиною, 4 - з Угорщиною, 7 - з Румунією, 46 - з Молдовою та 1 - для морського сполучення. Також Україна готова розпочати здійснення пропускних операцій в автомобільних пунктах пропуску "Смільниця-Кросценко", "Угринів-Долгобучев", "Грушів-Будомєж" та "Устилуг-Зосін" відразу, як тільки суміжна сторона відновить пропуск.

Як повідомляв УНІАН, 14 червня ДПСУ інформувала, що в пункті пропуску "Шегині" станом на 11:00 зібралися близько 400 осіб, які очікували на перетин кордону з Польщею. Люди скаржилися, що час очікування в пункті пропуску становить до 10 годин без дотримання соціальної дистанції та без можливості розв'язання санітарно-гігієнічних проблем.

Станом на 18:00 кількість людей, які очікували на перетин українсько-польського кордону у пункті пропуску "Шегині", зменшилася.

15 червня заступник начальника Західного регіонального управління Держприкордонслужби України - начальник штабу Олексій Гавел заявив, що великі черги в пункті пропуску "Шегині" відбулися через те, що польські прикордонники здійснюють мандрівникам температурний скринінг та контрольні операції по встановленню правил і законності підстав для перебування на території Польщі.