Зміни торкнуться не всіх співробітників / фото УНІАН

АТ «Укрзалізниця» переводить частину своїх співробітників на чотириденний робочий тиждень.

Про це повідомляє прес-служба «Укрзалізниці».

Як повідомив в. о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Іван Юрик, 1 липня 2020 року на чотириденний робочий тиждень перейдуть працівники апаратів управлінь центрального офісу «Укрзалізниці», регіональних філій та філій, а також інженерно-технічні працівники.

Відео дня

Читайте такожУкрзалізниця "випускає" на маршрути ще півсотні електричок у кількох напрямках

Робітників, які працюють за змінним графіком, зайнятих на роботах капітального характеру (реконструкції та капітального ремонту колії, стрілочних переводів, штучних споруд), з ремонту, обслуговування і наладки основного технологічного обладнання, за безпосереднього перевезення вантажів і пасажирів та їх обслуговування, за словами глави «Укрзалізниці», введення неповного робочого тижня не торкнеться.

Керівник компанії зазначив, що скорочення робочого тижня для окремих працівників - це вимушений крок, про який було заздалегідь повідомлено працівникам наприкінці квітня цього року, за два місяці до введення, і вже наприкінці серпня цього року компанія повернеться до перегляду терміну дії цього рішення. «Все буде залежати від відновлення економіки України та обсягів вантажних залізничних перевезень. Я впевнений, що компанія впорається з цією кризою і вийде з неї більш сильною та ефективною», - резюмував він.

Як повідомляє УНІАН, "Укрзалізниця" у квітні-травні 2020 року почала катастрофічно втрачати доходи від вантажних перевезень.