фото Вікіпедія

Архітектор, активіст і голова КМЦ "Українське товариство охорони пам'яток історії та культури" Анатолій Фролов заявив, що в Києві існують проблеми з мостом Метро і мостом Патона, які зараз перебувають в аварійному стані.

"Окрім аварійних речей, існують ще й проблеми з мостами. А конкретно – мостом Метро і мостом Патона. І той, і другий – в аварійному стані, їх треба перекривати. Міст Патона практично перекритий, там йде дуже маленька кількість транспорту", – повідомив він в інтерв'ю "Телеграфу".

За його словами, цей перехід через Дніпро є дуже старим, який треба оновлювати та робити реставрацію. Водночас він є пам'яткою архітектури, внесеною в реєстр.

Відео дня

Крім того, він відмітив, що просто так міським чиновникам не вдасться зробити повноцінну Шулявську розв'язку. Чиновники знову повинні будуть щось робити з цим мостом, шукати дуже великі кошти.

"Тому не треба було б робити цей дурнуватий Подільсько-Воскресенський міст. Він би ще 5-10 років стояв, і нічого", – вважає Фролов.

Ситуація з мостами в Києві: що відомо

В липні 2023 року експерти з міністерства відновлення зафіксували суттєві пошкодження мосту імені Є. Патона та мосту Метро у Києві. Ці два мости мають пропускну здатність 150 тисяч транспортних засобів на добу та значний вплив на економіку столиці.

1 лютого стало відомо, що в Києві мости через Дніпро Метро і Патона офіційно визнані недієздатними. Тоді повідомлялося, що в разі виникнення аварійної ситуації на мосту Метро йтиметься про фактичне будівництво нового мосту або відновлення існуючого.

Вас також можуть зацікавити новини: