Для дорожньо-ремонтних робіт уже затверджено фінансування у розмірі 1,77 млрд гривень / фото sm.gov.ua

У 2022 році на Чернігівщині дорожньо-ремонтні роботи пройдуть майже на 190 км доріг державного значення. Також буде відновлено 15 мостів. 

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області у Facebook повідомила, які саме об'єкти будуть відремонтовані.

Дорожньо-ремонтні роботи пройдуть у рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", і для цього вже затверджено фінансування у розмірі 1,77 млрд гривень.

Відео дня

Одним із головних об'єктів стане дорога національного значення Н-07 Київ – Суми – Юнаківка, масштабний ремонт на якій розпочався минулого року. 

"Протяжність дороги по території області – 143 км. Кількість ділянок капітального ремонту – 18, ділянок реконструкції - 5. На початок січня 2022 року – 103,6 км дороги у верхніх шарах. Нові ділянки дороги, де будуть цьогоріч проводити роботи, – с. Запоріжжя, с. Миколаївка., с. Знамянка", - розповіли у дорожньому відомстві.

На цій же трасі також продовжиться реконструкція мостів та розпочнуться роботи з відновлення шляхопроводу через залізницю біля села Петрівське.

Крім цього, буде продовжено капітальний ремонт мостів через річку Снов біля села Гвоздиківка на дорозі Р-83, через річку Смяч біля села Політрудня та через річку Тетева біля села Гасичівка на дорозі Н-28.

На дорозі Р-56 продовжиться капітальний ремонт одразу трьох мостів: двох мостів біля села Михайло-Коцюбинське та одного – в районі села Пакуль.

Буде розпочато також ремонт мосту через річку Сейм біля міста Батурин на трасі М-02, мосту через річку Стрижень біля міста Короп на дорозі Р-82 та мосту через річку Дягова біля однойменного села на дорозі Н-27.

Торік у Чернігівській області на 244,5 км доріг державного значення було укладено вирівнюючий шар, з яких 188,2 км отримали також верхній шар дорожнього одягу.

Нагадаємо, всього за програмою Володимира Зеленського "Велике будівництво" у 2021 році було відремонтовано та збудовано 5098 км державних доріг та 2190 км місцевих. Про це раніше повідомив заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко.