Тобіас Тиберг

Надзвичайний та Повноважний Посол Швеції в Україні Тобіас Тиберг в рамках робочого візиту до Одеси відвідав сервісну станцію «Сканія Одеса».

«Компанія Scania відома у всьому світі не тільки своїми передовими технологіями, але й прагненням змінювати автоіндустрію, роблячи її більш екологічною шляхом скорочення викидів CO2. Компанія дійсно робить значний внесок в глобальні зусилля по зниженню впливу на навколишнє середовище», - зазначив Тобіас Тиберг.

Нова сервісна станція «Сканія Одеса» була відкрита в 2019 році. Вона оснащена сучасним обладнанням, що дозволяє швидко та якісно проводити діагностику та ремонт вантажних автомобілів.

Відео дня

«Багато наших клієнтів в Одеській області використовують техніку Scania на дорожніх роботах або в порту. Це означає, що сервіс повинен бути максимально оперативним, щоб уникнути втрат через простій техніки. І ми забезпечуємо саме таке обслуговування. Клієнти цінують наш підхід. Тільки за минулий рік ми поставили в Одеський регіон близько 50 нових вантажівок і 25 вживаних і продовжуємо отримувати нові замовлення», - коментує Хокан Йюде, генеральний директор «Сканія Україна».

В 2021 році Scania відзначає 130-річчя компанії. В Україні представництво компанії діє з 1993 року, а з 1998 року з’явився офіційний дистриб'ютор - ТОВ «Сканія Україна». За цей час, з 1998 по 2020 рр. «Сканія Україна» поповнила український бюджет на 97,78 млн євро у вигляді податків і зборів.

Станом на 2021 рік мережа складається з 11 сучасних дилерських центрів і покриває всю територію України. В Україні частка ринку Scania серед інших європейських виробників техніки в сегменті понад 16 тонн в 2019 році становила 23%.

Компанія готова і далі розвивати свій бізнес в Україні, інвестуючи в створення сервісних центрів, проте останнім часом стикається з перешкодами: позовами від ТОВ «Журавлина», представники якого необгрунтовано вимагають стягнути зі «Сканія Україна» 123 млн грн за роботи та послуги, які не надавалися.

Така сума відповідає обсягу інвестицій, необхідним у відкриття сервісного центру. «Сканія Україна» розраховує, що український суд зможе ухвалити справедливе рішення і кошти будуть інвестовані в економіку України, а не потраплять підприємцям із сумнівною репутацією.