На ділянках підтоплення працює техніка для ліквідації наслідків стихії / фото ДСНС

У Закарпатській області на ділянці дороги Н-09 Мукачеве - Рахів - Богородчани - Івано-Франківськ - Рогатин - Бібрка - Львів, який був підтоплений річкою Тиса, наскрізний проїзд забезпечено.

Читайте такожПовінь на Закарпатті показали з висоти пташиного польоту (відео)

Як повідомила прес-служба Держагентства автомобільних доріг (Укравтодор), вжиті заходи безпеки з попередження учасників дорожнього руху на аварійних ділянках підтоплення, де сталося руйнування дороги.

Відео дня

"На місцях працюють інженери Служби автомобільних доріг у Закарпатській області для виявлення всіх пошкоджень дороги. На всіх аварійних ділянках підтоплення автодороги Н-09 працює техніка для очищення дорожнього полотна і ліквідації наслідків стихії", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що перекрито рух на мосту через Дністер у місті Галич.

"Станом на 7 год. 00 хв. в результаті інтенсивних дощів р. Дністер частково вийшла з берегів. В місті Галич перекрито рух на автомобільному мосту через Дністер (км 340) на трасі Н-09 Мукачеве – Львів", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що відновлений проїзд по дорозі через Микуличини.

"Сьогодні опівночі за сім годин безперервної роботи техніки (двох екскаваторів, двох грейдерів і трьох авто) на дорозі Н-09 в с. Микуличин ліквідовано сотні тонн каменів і гірської породи на вузькій гірській ділянці дороги. Потік води з бічного гірського струмка спрямований на водопропускну трубу. Зараз проїзд по дорозі Н-09 через Микуличин відновлено. Проте дощі не припиняються, тому закликаємо бути обережними й за можливістю утриматися від подорожей, адже в горах можливі селеві потоки, зсуви, вихід річок і потічків з берегів", - йдеться в повідомленні.

Також у прес-службі зазначили, що на км 49 дороги Р-24 Татарів - Кам'янець-Подільський стався зсув гірських порід поблизу Буковецького перевалу.

"На ліквідації надзвичайної ситуації та забезпечення проїзду працює техніка автодорожніх підприємств. У стані повної готовності - все дорожні підприємства області. Рух по дорозі перекрито", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що загалом внаслідок стихії в Івано-Франківській області зруйновано 110 км автодоріг, 427,5 кілометрів автодоріг пошкоджено, знищено 90 мостів, 130 мостів пошкоджені, 285 людей відселено, 1850 метрів берегових укріплень, зруйновано.

Як повідомляв УНІАН, в результаті ускладнення погодних умов в західних областях України підтоплено 197 населених пунктів. В Івано-Франківській області загинули три особи.