Час роботи штрафмайданчиків у суботу збільшили - з 09:00 до 17:00 / фото УНІАН

У Києві запрацював новий сервіс повернення автомобіля зі штрафмайданчика.

Як повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації, про це заявив директор Департаменту транспортної інфраструктури Валентин Осипов.

Зазначається, що наразі сервіс працює у тестовому режимі.

Відео дня

«Разом із Нацполіцією та Kyiv Smart City ми розробили та впровадили сервіс, який дозволить економити час водіїв та зменшить черги у пунктах видачі на 25-30%. Щоб скористатися сервісом потрібно ввести дані автомобіля у додатку Kyiv Smart City. На основі цієї інформації буде створена електронна заява на повернення авто. Водієві достатньо роздрукувати заяву і прямувати одразу на штрафмайданчик до представника поліції, який там же відсканує заяву та видасть автомобіль», - заявив Осипов

Він також наголосив, що на численні прохання водіїв збільшили час роботи штрафмайданчиків у суботу - з 09:00 до 17:00.

Читайте такожШтрафи за порушення ПДР: як перевірити і оплатити "листи щастя" в Україні

Осипов розповів, що для того щоб скористатися новим сервісом у додатку Kyiv Smart City потрібно перейти до вкладки «Міські сервіси» - «Сервіси водія» - «Евакуація» і ввести номер автомобіля.

За його словами, там можна переглянути деталі евакуації, доказову базу з фотоматеріалами.

«Після того, як буде надана вся необхідна інформація, створюється електронна заява. Якщо дані внесені до 18:00, вона буде підтверджена того ж дня. Якщо після 18:00 - наступного дня, про що водій отримає сповіщення», - зазначив він.

Осипов заявив, що далі достатньо роздрукувати заяву, підписати її та прямувати одразу на штрафмайданчик. Показати документ працівнику поліції та отримати своє авто за кілька хвилин.

Штрафи для водії - що було до цього

  • З 1 червня 2020 року в Україні почала працювати система автоматичної фото - і відеофіксації порушень правил дорожнього руху.
  • Водіям, які перевищили швидкість в межах Києва та Київської області та потрапили в поле зору камер фотовідеофіксації, почали надходити «листи щастя».
  • За словами міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, в Києві камери автофіксації за 8 хвилин зафіксували 262 випадки перевищення швидкості.