Олександр Кубраков

Укравтодор у рамках угоди з Міжнародним банком реконструкції та розвитку оголосив тендер на капітальний ремонт 61,5 км доріг у Луганській області.

Про це заявив у Facebook міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Зокрема, будуть відновлені 49,5 км дороги Т-13-02 КПП "Танюшівка" – Старобільськ – Бахмут та 12 км дороги Н-26 Чугуїв – Мілове. Закупівля ще 121,6 км дороги Р-66 КПП "Демино-Олександрівка" — Сватове — Лисичанськ — Луганськ також буде оголошена найближчим часом.

Відео дня

Читайте такожНа Одещині до кінця року планують збудувати додаткову колію, щоб збільшити вантажопотоки до портів"Торги проводитимуться шляхом міжнародних конкурентних торгів згідно з правилами МБРР. Роботи розпочнуться як тільки буде визначено та оголошено переможців", - підкреслив Кубраков.

Він пояснив, що Луганщина довгий час була серед областей, в яких проводилось найменше дорожніх робіт: за попередні 10 років тут було відремонтовано лише 132,9 км доріг. Саме тому зі стартом програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" саме Луганській області приділяється особлива увага. Всього за два роки тут планується оновити близько 400 км доріг.

"Ці дороги мають стратегічне значення для регіону, проходять через густонаселені населені пункти. Роками вони не оновлювалися, а з початком війни ними інтенсивно рухалася військова техніка", - зазначив міністр інфраструктури.

Нагадаємо, як раніше повідомляв координатор "Великого будівництва", заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко, за програмою до кінця 2023 року планується оновити всю мережу загальнодержавних доріг країни, що становить понад 20 тисяч км.