Фото прес-служби "Укрзалізниці"

АТ "Укрзализниця" обіцяє до кінця квітня 2024 року прийняти рішення щодо розблокування або скасування тендерів з продажу металобрухту, що були проведені у системі Прозорро.Продажі ще до початку повномасштабного вторгнення росіян у лютому 2022 року.

Про це повідомив Євген Шрамко, член правління "Укрзалізниці", під час робочої наради у комітеті Верховної Ради з питань економічного розвитку 9 квітня.

"Це питання тих тендерів, які були проведені перед самим початком повномасштабної війни. Ми вже ініціювали аналітику по цьому питанню для прийняття рішень. Найближчим часом, сподіваюсь, до кінця квітня, ми приймемо рішення", - сказав він.

Відео дня

У свою чергу Наталія Сидорук, GR-директор компанії "Інтерпайп", повідомила, що УЗ більш двох років не може вирішите питання заморожених аукціонів. "Ще у середині лютого 2022 року одне з наших підприємств - "Дніпросталь" - було оголошене переможцем кількох аукціонів. За ними ми мали отримати біля 17 тис. т металобрухту від УЗ, але почалось повномасштабне вторгнення. Потім, протягом 1,5 років ми просили "Укрзалізницю" або скасувати ці тендери, щоб нам повернули 10 млн грн застави, або підписати їх. У січні 2024 року ми підписали ці договори зі свого боку, направили їх в УЗ, але питання знов не вирішується, оскільки УЗ не хоче підписувати", - розповіла вона.

Іван Ковалевський, директор компанії "Метінвест-Ресурс", підтвердив, що теж має таку ж проблему із замороженими тендерами. "Нас влаштовує будь-яке рішення УЗ по цьому питання: підписання контрактів чи їх скасування. В нас буде або брухт від УЗ, або гроші, аби купити десь в іншому місці цей брухт", - підкреслив він.