В Івано-Франківській області розпочалися ремонтні роботи двох мостів на автомобільній дорозі Р-24 Татарів - Кам'янець-Подільський, ще для одного мосту по цій же трасі розробляється проєкт. Роботи ведуться у рамках президентської програми «Велике будівництво». Про те, які саме мости ремонтуються, повідомляє Івано-Франківська ОДА.

Наразі активними темпами просуваються роботи на мосту через річку Лючка в селі Стопчатів Косівського району. На об'єкті завершується армування монолітної плити і влаштовуються підходи до мосту. Рух транспорту здійснюється через тимчасовий об'їзний міст.

Ще один міст, на якому ведуться роботи, розташований у селищі Ворохта через річку Мачура. Він також розташований на дорозі Р-24. Як відзначають в ОДА, міст був побудований ще у 1968 році і, за результатами обстеження, на ньому були виявлені численні дефекти і пошкодження.

Відео дня

Читайте такожУ Харкові розпочалося "велике будівництво" нового корпусу онкоцентруДля забезпечення проїзду через річку був побудований тимчасовий об'їзний міст. Як тільки дозволять погодні умови і буде влаштовано асфальтобетонне покриття на підходах до мосту, старий міст буде демонтований і почнеться будівництво нового мосту довжиною 18,5 метрів.

В ОДА повідомляють також, що вже розпочато виготовлення проєктно-кошторисної документації для моста у Стопчатові. Тут планується провести капітальний ремонт дванадцятиметрового арочного мосту на дорозі Р-24. Діючий міст уже не відповідає сучасним вимогам до вантажопідйомності і габаритів.

"Регіональна автомобільна дорога Р-24 Татарів – Кам'янець-Подільський проходить територією Івано-Франківської, Тернопільської та Хмельницької областей і є однією із основних транспортних артерій у західному регіоні України. Найбільш значний вантажний і пасажирський потік спостерігається в літній період, що пов'язано із автотуризмом у районі Карпат", - зазначили в Івано-Франківській ОДА.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу Президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко повідомив, що в 2021 році в Україні буде побудовано та реконструйовано 245 мостів.