Фото з відкритих джерел

Переможцем тендеру на забезпечення харчування пасажирів потягів «Інтерсіті» та «Інтерсіті +» стала нікому не відома компанія «Грінед» без відповідного досвіду в наданні подібних послуг, - пишуть УНН.

«Грінед» обійшла в конкурсі такі відомі компанії, як WOG та Socar, а «донька» австрійської компанії «До Енд Ко» і зовсім залишила конкурс ще під час торгів. Її представники заявили, що те, що відбувалося на конкурсі, не мало нічого спільного з економікою і якістю обслуговування.

Компанія «Грінед», за інформацією УНН, своєю перемогою зобов'язана В'ячеславу Горбатку, який раніше вже забезпечив перемогу в тендері на обслуговування пасажирів VIP-терміналу аеропорту «Бориспіль» компанії «Тілі Лтд». У той час він у «Борисполі» очолював службу закупівель. На сьогодні Горбатко є начальником Управління ресурсного забезпечення «Української залізничної швидкісної компанії» (УЗШК). Він же входив і до складу конкурсної комісії скандального тендеру.

Відео дня

Владислава Криклія народні депутати викликали на засідання підкомітету залізничного транспорту Верховної Ради, на якому вимагатимуть пояснень, на якій підставі перемога була віддана компанії без історії і досвіду в обслуговуванні багатомільйонного пасажиропотоку.

«По суті того, що відбулося, у мене крім, м’яко кажучи, нерозуміння, коментарів нема. Хотілося б почути відповідь міністра, щоб він надав пояснення, як так могло статися, що компанія, яка не має досвіду в обслуговуванні, яка надавала кейтерингові послуги фірмі свого ж власника була допущена. Ну, от як так дивно? Викликає сумніви. І ми вивчимо це питання детально», - наводить УНН слова народного депутата Миколи Величковича,

Нагадаємо, це далеко не перший корупційний скандал, в якому замішане Міністерство інфраструктури, очолюване Криклієм. Через сталу репутацію корупціонера і відкриті кримінальні справи в ЗМІ заговорили про швидку відставку Криклія. Він і сам до неї вже готовий. «Відправлять, так відправлять», - сказав нещодавно Криклій журналістам.