Ілюстрація REUTERS

Міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив, в яких регіонах відновляться автотранспортні пасажирські перевезення.

Читайте такожКличко просити уряд дозволити відновити роботу метро з 25 травня

"Відсьогодні у регіонах зі сприятливою епідситуацією можна пасажирські перевезення автомобільним транспортом - міські, приміські, міжміські внутрішньообласні. Також можна міжнародні автотранспортні пасажирські перевезення", - написав він у Telegram-каналі.

Відео дня

Готовність до другого етапу ослаблення карантину, за словами міністра, визначає Міністерство охорони здоров'я.

Згідно з інформацією, оприлюдненою на сайті Міністерства охорони здоров'я, до другого етапу ослаблення карантину готові Вінницька, Житомирська, Запорізька, Івано-Франківська, Кіровоградська, Львівська, Одеська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Черкаська та Чернігівська області.

фото kmu.gov.ua

Водночас до ослаблення карантину наразі не готові Київ, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Закарпатська, Київська, Луганська, Миколаївська, Полтавська, Рівненська, Хмельницька та Чернівецька області.

Як повідомляв УНІАН, раніше Міністерство інфраструктури розробило план відновлення регулярного пасажирського сполучення, який планується проводити в 3 етапи.

Зокрема, з 22 травня будуть відновлені регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом у міському, приміському, внутрішньообласному і міжнародному сполученні.